Vad kostar städning per timme? Städcentrum förklarar!

När man överväger att anlita städhjälp frågar man sig kanske följande – vad kostar städning per timme, och vad kostar hemstädning? Kostnaden för städning per timme kan variera beroende på flera faktorer, såsom omfattningen av arbetet, städfirmans erfarenhet och vilken typ av städning som ska utföras. På Städcentrum strävar vi efter att erbjuda transparenta och konkurrenskraftiga priser för våra kunder. I den här artikeln kommer vi att dyka djupare in i vad som påverkar priset per timme och hur du kan få mest valuta för pengarna när du anlitar städhjälp.

Vad menas med städhjälp?

Städhjälp innebär att du anlitar professionella städare för att ta hand om städningen i ditt hem eller på ditt kontor. Detta kan inkludera allt från grundläggande rengöring av ytor, dammsugning och mopning till mer omfattande tjänster som fönsterputsning, köksrengöring och badrumsrengöring. Städhjälp kan vara en engångstjänst, eller något du får regelbundet, till exempel varannan vecka eller fjärde vecka. Många väljer att använda städhjälp för att spara tid och energi, och för att säkerställa att deras hem alltid är rent och välvårdat.

Vad kostar städning per timme?

Vad kostar städning per timme? Jo, priset kan variera beroende på flera olika faktorer! Hos Städcentrum ligger timpriset på omkring 250–280 kronor, beroende på omfattningen. Tack vare RUT avdraget kan du få ner kostnaden rejält, vilket gör det mer överkomligt för många hushåll.

Om du funderar på att anlita en städfirma är det viktigt att ta reda på vad som ingår i priset, såsom rengöringsmaterial och om det finns några extra avgifter för specifika tjänster.

Faktorer som påverkar priset för städtjänsten

Det finns många olika faktorer som kan påverka priset för städtjänster. Här är några av de mest betydande:

Hur stort du bor

Storleken på ditt hem är en avgörande faktor för kostnaden. En större bostad tar längre tid att städa och kräver ofta fler städtimmar. Vanligtvis tar städfirmor betalt per kvadratmeter eller per timme. Därför är det bra att ha en uppfattning om hur många kvadratmeter ditt hem är för att kunna få en korrekt offert.

När och var påverkar priset för städtjänsten

Tiden på dagen, veckan eller året kan också påverka priset. Städning på kvällar, helger eller under högsäsong kan kosta mer. Dessutom kan priserna variera beroende på var du bor. I större städer som Stockholm kan kostnaderna vara högre jämfört med mindre orter.

Timbank eller löpande betalning

När du anlitar städhjälp kan du ofta välja mellan att betala löpande per timme eller att använda en timbank. En timbank innebär att du köper ett paket med ett visst antal städtimmar till ett fast pris, vilket ofta kan vara mer ekonomiskt i längden. Löpande betalning innebär att du betalar efter varje städtillfälle. Valet mellan timbank och löpande betalning beror på hur ofta du behöver städhjälp och din budget.

Typer av städning och deras priser

Det finns många olika typer av städtjänster, var och en med sina egna specifika kostnader. Här på Städcentrum erbjuder vi ett brett utbud av städtjänster för att möta alla dina behov. Låt oss titta närmare på några av de vanligaste typerna av städning och deras priser.

Hemstädning

Hemstädning är en av de mest populära tjänsterna vi erbjuder. Det innebär regelbunden städning av ditt hem, vilket kan vara veckovis, varannan vecka eller en gång i månaden. Priset för hemstädning hos oss ligger vanligtvis mellan 200 och 300 kronor per timme. Hemstädning inkluderar bland annat dammsugning, dammtorkning, rengöring av kök och badrum samt tömning av sopor. För de som väljer städning en gång i månaden, kan den totala kostnaden per månad variera beroende på hemstorlek och specifika behov.

Flyttstädning

Flyttstädning är en mer omfattande städning som utförs när du flyttar ut från en bostad. Denna typ av städning är grundligare och inkluderar även områden som oftast inte berörs vid en vanlig hemstädning, såsom ugnsrengöring, rengöring bakom vitvaror och fönsterputsning. Priset för flyttstädning kan variera beroende på bostadens storlek, men det ligger ofta mellan 30 och 50 kronor per kvadratmeter. Hos oss på Städcentrum ligger priser på 2100 kr som baspris upp till 49 kvm, sedan adderas 35 kr per kvadratmeter för större bostäder.

Fönsterputs

Fönsterputs är en specifik städtjänst som fokuserar på att rengöra alla dina fönster både invändigt och utvändigt. Priset för fönsterputsning varierar beroende på antalet fönster och deras storlek, men det ligger vanligtvis runt 200–250 kr timmen.

Pris per timme och RUT-avdraget

För att förstå kostnaderna för städning är det viktigt att också förstå hur pris per timme och RUT-avdraget fungerar.

Hur påverkas pris per timme och vad är RUT avdrag?

Pris per timme för städtjänster kan variera beroende på flera faktorer, inklusive typ av tjänst, städföretagets erfarenhet, och regionen du bor i. Generellt sett ligger timpriset för städning mellan 200 och 300 kronor inklusive moms hos de flesta städfirmorna. Vissa tar mer betalt än så, vissserligen, men det är ett estimat. Detta pris kan reduceras betydligt med hjälp av RUT-avdraget.

RUT-avdraget är en skattereduktion som ges till privatpersoner för hushållsnära tjänster, inklusive städning. Med RUT-avdraget kan du dra av 50% av arbetskostnaden upp till ett visst belopp per år. Detta innebär att om en städtjänst kostar 300 kronor per timme, kan du efter RUT-avdraget betala endast 150 kronor per timme. Det är viktigt att notera att RUT-avdraget endast gäller för arbetskostnaden, inte för material eller resekostnader.

Att använda RUT-avdraget kan göra städning mer överkomligt och tillgängligt för fler hushåll. Hos Städcentrum hjälper vi dig gärna att förstå och nyttja RUT-avdraget för att få bästa möjliga pris för dina städtjänster. Vi strävar alltid efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser och högkvalitativa tjänster för våra kunder i både Uppsala och Stockholm.

Vad ingår i hemstädningen

När du anlitar hemstädning från Städcentrum kan du förvänta dig en noggrann och professionell städning av ditt hem. Vår hemstädning omfattar en rad olika moment som säkerställer att ditt hem blir rent och fräscht. Här är en översikt av vad som ingår i vår standard hemstädning :

 • Dammsugning av golv, mattor och möbler
 • Mopning av golv
 • Dammtorkning av alla tillgängliga ytor
 • Rengöring av kök inklusive torkning av arbetsytor, diskbänk och utsida av vitvaror
 • Rengöring av badrum och toalett inklusive rengöring av handfat, toalettstol, dusch och badkar
 • Tömning av papperskorgar och sopor

Speciella önskemål eller förutsättningar

Vi förstår att varje hem är unikt och att våra kunder kan ha speciella önskemål eller förutsättningar. Därför erbjuder vi möjligheten att anpassa vår hemstädning efter dina behov. Om du har specifika områden som kräver extra uppmärksamhet eller om du önskar att vi använder speciella rengöringsprodukter, är vi glada att anpassa oss efter detta. Det kan till exempel vara fönsterputsning, rengöring av ugn eller djuprengöring av vissa rum. Diskutera gärna dina specifika behov med oss när du bokar så ser vi till att uppfylla dina önskemål.

Tips för ett bra resultat

För att säkerställa att du får bästa möjliga resultat av din hemstädning finns det några tips du kan följa:

 1. Förbered ditt hem: Plocka undan personliga saker och små föremål från ytor som ska städas. Detta gör det lättare för våra städare att komma åt och rengöra ordentligt.
 2. Kommunicera tydligt: Var tydlig med dina önskemål och förväntningar när du bokar städning. Om det finns särskilda områden som behöver extra uppmärksamhet, låt oss veta i förväg.
 3. Regelbunden städning: Regelbunden städning, såsom veckostädning eller städning varannan vecka, hjälper till att hålla ditt hem i toppskick och gör det lättare att underhålla mellan städtillfällena.
 4. Ge feedback: Efter städningen, ge gärna feedback. Din återkoppling hjälper oss att förbättra våra tjänster och säkerställa att du alltid är nöjd.

Prisexempel på löpande hemstädning / veckostädning

Löpande hemstädning är ett populärt val för många av våra kunder eftersom det hjälper till att hålla hemmet rent och organiserat över tid. Här är några prisexempel baserat på hur ofta städningen utförs:

Varje vecka

För kunder som önskar städning varje vecka erbjuder vi ett pris pås 249 kronor per timme efter RUT-avdraget.

Varannan vecka

Städning varannan vecka är ett annat populärt alternativ. Priset för denna tjänst ligger också på 249 kronor per timme efter RUT-avdraget.

Var fjärde vecka

För städning var fjärde vecka erbjuder vi ett pris på 269 kronor per timme efter RUT-avdraget, eftersom det ofta krävs lite mer tid och arbete jämfört med mer frekvent städning.

Att välja rätt frekvens för din hemstädning beror på dina specifika behov och hur mycket tid du vill lägga på att själv hålla hemmet rent mellan städtillfällena. Oavsett vad du väljer, strävar vi på Städcentrum efter att erbjuda bästa möjliga service till konkurrenskraftiga priser för våra kunder i Uppsala och Stockholm.

Få rabatterad hemstädning

Vi på Städcentrum vill att våra kunder ska få högsta möjliga värde för sina pengar. Därför erbjuder vi regelbundet olika rabatter och kampanjer för att göra vår hemstädning ännu mer överkomlig. Här är några sätt att få rabatterad hemstädning hos oss:

 1. Ny kund-rabatt: Nya hemstädningskunder kan erhålla en ny-kund rabatt beroende på vilka aktuella erbjudanden vi erbjuder just då.
 2. Abonnemang: Genom att teckna ett städabonnemang, exempelvis för veckostädning eller städning varannan vecka, kan du få ett lägre pris per timme. Ju oftare du städar, desto mer sparar du.
 3. Säsongserbjudanden: Håll utkik efter våra säsongserbjudanden, särskilt inför högtider och sommarmånaderna, då vi ofta har speciella kampanjer.

För att vi ska utföra hemstädningen på bästa sätt, ha dessa hjälpmedel hemma

För att våra städare ska kunna utföra sitt arbete effektivt och ge dig bästa möjliga resultat, är det bra att ha vissa städredskap och produkter tillgängliga hemma. Här är en lista över hjälpmedel som är bra att ha:

 • Dammsugare: En välfungerande dammsugare med tillhörande munstycken.
 • Mopp och hink: För att kunna moppa golven ordentligt.
 • Rengöringsmedel: Allrengöringsmedel, köksrengöringsmedel, badrumsrengöringsmedel och fönsterputs.
 • Trasor och svampar: Mikrofiberdukar, dammtrasor och svampar för olika ytor.
 • Papperskorgspåsar: Extra påsar för att snabbt kunna tömma papperskorgar.

Om du har specifika önskemål om vilka produkter som ska användas, låt oss veta så ser vi till att anpassa oss efter dina behov.

Är du redo att få en offert?

Är du intresserad av att få professionell hemstädning till ett konkurrenskraftigt pris? Då är du redo att ta nästa steg och begära en offert från oss på Städcentrum. Vi gör det enkelt och smidigt att få en skräddarsydd offert baserad på dina specifika behov och önskemål. Kontakta oss via telefon, e-post eller fyll i formuläret på vår webbplats så återkommer vi med en detaljerad offert.

Låt oss ta hand om din hemstädning

Låt Städcentrum ta hand om din hemstädning så att du kan fokusera på det som är viktigast för dig. Vi erbjuder professionella, pålitliga och flexibla städtjänster som anpassas efter dina behov. Vårt erfarna team ser till att ditt hem alltid är rent och fräscht. Med våra konkurrenskraftiga priser och möjligheten att använda RUT-avdraget, blir professionell städhjälp både prisvärd och tillgänglig.

Kontakta oss idag och låt oss börja ta hand om din hemstädning. Vi ser fram emot att hjälpa dig skapa en ren och trivsam miljö i ditt hem!

FÅ OFFERT

Vill du ha hjälp med städning?

Rulla till toppen